Undervisningsmaterialer2020-03-14T17:31:10+00:00

Læs bøgerne og løs opgaverne

Alle de 7 bøger der er udkommet i serien om Victoria og Verdensmålene kan læses digitalt her på hjemmesiden.

Alle bøgerne kan ligeledes downloades som PDF og læses digitalt eller printes ud.

Til bøgerne Farvel til Absurdistan, Vandspejlet og Isbjørnen findes der ligeledes en række opgaver. Opgaverne kan blandt andet løses digitalt i Book Creator og H5P på Skoletube.

Til de øvrige bøger er opgaverne på vej.

DEN MAGISKE KJOLE

DEN MAGISKE KJOLE

VERDENSMÅL 1
I Den magiske kjole skal Victoria og hendes familie og venner være med til at udrydde fattigdom. Undervejs i fortællingen bliver Victoria svimmel og befinder sig pludselig hos sin nye veninde Miremba i Uganda.

GEDEN MED FIPSKÆGGET

GEDEN MED FIPSKÆGGET

VERDENSMÅL 2
I Geden med fipskægget skal Victoria og hendes familie og venner være med til at udrydde sult. Undervejs i fortællingen møder Victoria tre handlekraftige kvinder fra Etiopien og køber en ged med fars kontokort.

KONG GULEROD

KONG GULEROD

VERDENSMÅL 3
I Kong Gulerod skal Victoria og hendes familie og venner være med til at fremme sundhed og trivsel i verden. Undervejs flyver Victoria med til USA, hvor hun møder familien Carrot og smager usund skolemad.

FARVEL TIL ABSURDISTAN

FARVEL TIL ABSURDISTAN

VERDENSMÅL 5
I Farvel til Absurdistan oplever den 12-årige Victoria og hendes ven Harry fra England åbenlyse uretfærdigheder på deres rejse, men de møder også mange heltinder fra fortiden og nutiden og opnår retfærdighed.

VANDSPEJLET

VANDSPEJLET

VERDENSMÅL 6
I Vandspejlet gør danske Victoria og tanzaniske Nixon os klogere på, hvordan vi sikrer rent drikkevand, god hygiejne og ordentlige toiletter til alle. I De besøger Tanzania og Danmark og oplever forskelle og ligheder der.

JORDEN RUNDT PÅ 8 TIMER

JORDEN RUNDT PÅ 8 TIMER

VERDENSMÅL 8
I Jorden Rundt på Otte Timer møder den 12-årige Victoria på sin rejse rundt i verden rengøringsfolk, syersker, fiskere, svampedyrkere og mange andre gode mennesker, der arbejder i anstændige jobs for grøn vækst.

ISBJØRNEN

ISBJØRNEN

VERDENSMÅL 13
I Isbjørnen skal den Victoria, hendes familie og venner være med til at forhindre, at det globale klima løber løbsk. Undervejs ser Victoria på Jordens
skrøbelige atmosfære ude fra rummet. Hun holder også brandtale i skolen.